Knjiga o modnih dodatkih

Priročnik za ustvarjanje z naslovom:

Modni dodatki iz domače delavnice

Kvačkan obroč za lase s ptičjim perjem, pletena kapa in šal, vezena ogrlica iz filca, šivana torba s patchworkom,
vezena zapestnica iz filca, pas z aplikacijami…Postopki izdelave so opisani in fotografirani,
načrti so priloženi.

Kreacija zame

Ljubek, rožnato obarvan obraz mehkih potez, obkrožen s svetlimi valovitimi lasmi, ki so na sredini razdeljeni v prečo in zadaj speti v čop, se smeji z naslovne slike v uvodu knjige Modni dodatki iz domače delavnice. Spletna povezava: http://www.suzana.si/knjiga-modni-dodatki-iz-domace-delavnice-novo/. Čop je povezan s srebrno kvačkano elastiko, ki ima lesketajoče, zibajoče se lističe, ti se gibajo enako nežno  in valovito kot hodi in misli njihova  lastnica. Danes delam elastike za lase.

Ustvarjanje je pesem, letenje in nemo igranje. Kreiranje je mišljenje prelito v stvarnost. Učenje služi namenu, zahtevnost se povzdiguje v neslutene višine. Odločitev da posnemam najboljše, da bi znala več in da bi videla kaj je še moč doseči z rokami, če so v glavi misli in želje.

Že naslednjega dne so lasje bolj svobodni, prosto spuščeni na ramena, edino obraz obkroža pernat obroč s cvetom. Cvet je iz prosojnega šifona, potiskan je z geopardjim vzorcem, perje je pisano, progasto obarvano v zemeljskih barvah, vmes sta  til, tanek kot slutnja in robustni filc, ki zadnji odmerja velikosti cvetnim lističem. Če se ptice kitijo s perjem, so tudi glave deklet lahko ozaljšane z njim.

Želja po kreiranju se je uresničila, naredila sem šolo, se naučila risanja modnih skic, kreiranja, šivanja, ročnih del. Načina, kako užiješ ko si, kar želiš biti. Hotela sem še več, naredila univerzo, nato sem želela sem učiti, povedati drugim kako je, ko si. To kar si vedno želel biti. Učim. Razvijam prostor za učenje sebe in drugih, ustanove so dale, kar so lahko. Po svoji poti moram. Grem. Vpisujem v celoletne tečaje risanja modnih skic, vabim vas, udeležite se jih. Spletna povezava:

http://www.suzana.si/modna-skica-sola/

Več o meni:

http://www.suzana.si/o-avtorici/

V knjigi boste našli 55 idej za ustvarjanje, podroben opis postopkov izdelave, načrte za izdelke in končne izdelke, ki jih lahko nosite za različne priložnosti.

Izdelki

Predstavitev v reviji Lisa 16.1.2014 / na slikah so izdelki iz knjige/

Večje in manjše  torbe iz blaga in filca, sponke, elastike in obroče za v lase, dekorativne ovratnike, broške, ogrlice, zapestnice, copate, čevlje z dekorativnimi dodatki , kape, rokavice in šale.

Tehnike

Podrobno so razloženi vbodi, ki jih uporabljamo pri ročnem vezenju, osnove pletenja in kvačkanja, ročno šivanje, lepljenje,  striženje,  gubanje in rezanje.

Materiali

Materiali, ki so najpogosteje uporabljeni v knjigi so blago, lepenka, les balze, papir, niti za vezenje, preja za pletenje in kvačkanje in drugo.

Knjiga je namenjena otrokom od 4 leta dalje in odraslim do 99 leta. Za manjše otroke sem narisala risbice iz katerih je razvidno kako se splete kita, kako se kvačka verižico s prsti, kako se zaveže pentljo. Malo večji otroci naj poskusijo prišiti gumb in šivati običajen prednji vbod. Ko bodo to osvojili se lahko lotijo izdelave polsti in šivanja zančnega vboda. Če nimate šivalnega stroja naredite torbico, ki jo zlepite z likalnikom. Na stikih uporabite kopreno za robljenje hlač. To kupite v obliki traku v trgovinah Elna in Mona Lisa.

Vsebino lahko preverite v kazalu. Zvezdice pomenijo stopnjo težavnosti izdelave. V vmesnem prostoru je napisan najbolj pogost postopek, ki je uporabljen v poteku izdelave. Kliknite na fotografijo, če želite videti večjo sliko.

Teme so razdeljene po skupinah: torbice, pripomočki za spenjanje las, zimske kape, šali in rokavice, nakit, ovratniki in broške ter obuvala. Naredite si uporabne izdelke zase in za druge.


Cena knjige : 15,00 EUR

Naročilo sporočite na suzanabpu@gmail.com. Pripišite svoj naslov.

Navodilo, postopek in kroj za izdelavo broške:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>