Tečaj ročnih del

Tečaji ročnih del  so v PONEDELJEK, ČETRTEK in v PETEK. Lokacija: Gosposvetska ulica 10, Trgovina Liupka v Ljubljani. Začetek ob 15.45 -18.45. Lahko ste na enem tečaju, pridete torej ob 17.10. Cena 3,00€ za dve šolski uri, 6,00€ za 4 šolske ure. 

Cene tečajev so simbolične, to pa zato, da se ustavite in v miru izberete  volno zase. Reden obisk pomeni, da se bolje razumemo, stkemo prijateljske vezi in se veliko naučimo. 

V prednovoletnem času udeleženke tečaja prejmete darilo. Beležko z brezčrtnimi listi v katero si zapisujete vam pomembne stvari. Dobrodošle!

1. Delamo hobotnice za nedonošenčke. 

2. Delamo živalce za otroke v materinskih domovih.

O tečaju ročnih del: Na tečaj se pripravim. Prinesem nove izdelke, za katere dobim navdih ali pa me zanje sprašujete. Nekaj odgovorov lahko dobite takoj, na druge se moram pripraviti.  Prav zato vam svetujem, da na tečaj hodite redno, če se želite česa naučiti. Ena od rednih tečajnic dela odejo s pleteno obrobo. Videti je tako (glejte fotografijo).

Za ljubiteljice ročnih del: Te zanimajo ročna dela, ki so moderna, lepše oblikovana, tehnično lepo izpeljana? Ali pa si začetnica, nič zato. Vabljena v mojo družbo! Vsaka (vsak) dela svoj izdelek. Lahko si čisti začetnik, začetnica pri pletenju, kvačkanju in ročnem vezenju. Če je tako, začnemo tam, na začetku torej. Nato pa delamo malce težje stvari, sledijo še težje. Gre za pletenje in kvačkanje po kroju, oblikovanje lepih oblik, izdelka, ki bo vrhunsko izdelan in oblikovno dovršen. Za tak izdelek je treba malce vaje, veliko kilometrine, potem pa je mogoče narediti res super stvari. Pri tem težjem delu je treba precej misliti, kar samo ne gre nič. Je pa to izziv zame in za vas. Prav tako pričakujem, da boste razumele, da se tudi jaz šele vživljam v vaš izdelek, zato ne morem kar iz rokava stresti pravilnih dimenzij in oblik. Raziskujemo, poskusimo, potem pa naredimo.

Dobimo se v Trgovinah Elna, ki se po novem imenujejo Liupka.

Trendovske pletenine, narejene iz zelo debelih niti, ki jih pletemo z rokami so zelo lepe, vendar je vzdrževanje izdelka precej težavno, prav tako je problem z zadelovanjem niti. Te nitke zelo rade sprezajo, potem pa izdelek ni videti tako zelo super kot prej. Pomagamo si s sukancem v enakem odtenku in s skritimi šivi. 

Moderne so tudi nesukane debele niti ( mikana preja) za kape in šale. Ker preja nima zavojev se hitro strga. Z njo je treba ravnati previdno. Izdelek iz nje pa je zelo lep.

Tečaji risanja narave in risanja modne skice 

Če te zanima poklic modne oblikovalke ali bi rada risala modne skice? Bi rada kreirala oblačila zase in za druge? Bi rada oblačila sešila sama? Pridi na tečaj risanja, slikanja in kreiranja. Pripravili te bomo na sprejemne izpite na šoli za oblikovanje, sodelovali bomo na natečajih modnega kreiranja. Letošnji šolsko leto bodo tečaji na Ižanski cesti 10 in pri meni doma na Škofljici ob torkih ob 17.00. Cena šolske ure= 7,00 EUR. To je cena skupinske delavnice.

Modna skica

 

Več o tečajih modnega risanja boš izvedela na povezavi:

http://www.suzana.si/modna-skica-sola/

http://www.suzana.si/modna-skica-sola/

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Tečaj ročnih del

  1. Anja

    Pozdravljeni,

    morda veste, ali tečaji ročnih del v trgovini Liupka še potekajo in ali je za udeležbo potrebna kakšna prijava.

    Za odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

    Anja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>