Tečaj ročnih del

 

Tečaj je OB PONEDELJKIH, SREDAH in ČETRTKIH od 15.45 do 18.45. Lahko se nam pridružite če že kaj znate ali ste začetnice. Tudi če ste specialistke za ročna dela ste dobrodošle. Izmenjujemo ideje in tehnike. Ob ponedeljkih imamo tudi tečaj risanja in kreativnosti, pa ročna dela in šivanje skupaj. To bomo delali vzporedno z rednim tečajem ročnih del. Tudi ob petkih ob 17.00 je tak tečaj na Škofljici, na slednjega se je treba prijaviti. 

Lokacija: Gosposvetska ulica 10, Trgovina Liupka v Ljubljani. Začetek ob 15.45 – 17.15 in od 17.15-18.45 (vmes nimamo odmora, lahko si ga vzamete vi). Cena 3,00€ za dve šolski uri, 6,00€ za 4 šolske ure (To ceno dobite takoj, ko se vpišete v Liupka klub). Več o tem: https://www.liupka.com/Siviljski—tecaji/Siviljski–tecaji/Delavnica-pletenja-kvackanja-2h

Parkiranje: Parkirišče Tivoli, parkirišče na Tivolski za Petrolom, na Vošnjakovi ali Kersnikovi ulici. Na novo odprta Gosposvetska ulica je res lepa. Dobrodošli!

Cene tečajev so simbolične, to pa zato, da se ustavite in v miru izberete  volno zase. Reden obisk pomeni, da se bolje razumemo, stkemo prijateljske vezi in se veliko naučimo.

Dobrodošle! Po želji: Dobite kavico ali vodo in piškote. Če kaj prinesete pa smo tudi vesele. Trudimo se za odlične odnose. Tudi te prinesite s seboj. Malo se hecam, a v skupinah je običajno res prijetno, odnosi so pristni. Smejimo se, po potrebi jezimo in največkrat veselimo. Prečešemo tudi življenjska vprašanja. Izmenjujemo izkušnje, učimo se ena od druge. Gradimo spoštljiv odnos do sebe in drugih.

1. Delamo hobotnice za nedonošenčke. 

2. Delamo živalce za otroke v materinskih domovih.

O tečaju ročnih del: Na tečaj se vedno pripravim. Prinesem nove izdelke ali vzorce, za katere dobim navdih ali pa me zanje sprašujete. Nekaj odgovorov lahko dobite takoj, na druge se moram pripraviti.  Prav zato vam svetujem, da na tečaj hodite redno, če se želite česa naučiti. Ena od rednih tečajnic dela odejo s pleteno obrobo. Videti je tako (glejte fotografijo).

Prispevek o kvačkanju copat, ki je bil 22.2.2018 ob 8.20 na RTV SLO1  si lahko ogledate tukaj: http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174521795

Za ljubiteljice ročnih del: Te zanimajo ročna dela, ki so moderna, lepše oblikovana, tehnično lepo izpeljana? Vsaka (vsak) dela svoj izdelek.  Pletemo in kvačkamo po kroju, oblikujemo lepe oblike. Za tak izdelek je treba malce vaje, veliko kilometrine. Pri tem težjem delu je treba precej misliti, kar samo ne gre nič. Je pa to izziv zame in za vas. Pričakujem, da boste razumele, da se vživljam v vaš izdelek, zato ne morem kar iz rokava stresti pravilnih dimenzij in oblik. Raziskujemo, poskusimo, potem pa naredimo.

Dobimo se v Trgovinah Elna, ki se po novem imenujejo Liupka.

OB TORKIH SMO V DOBROVI! OB 17.00 v Krajevni skupnosti, vrata nasproti knjižnice.

Začnemo 25.9.2018 ob 17.00.

Tanja Stokin (ustvarjalka srebrnega nakita) mnenje: “Če ne gre vse po planih se ustavi in zamisli. Kaj pa je dobrega? V zadnjem času prihajajo v moje življenje neverjetno pozitivne osebe, ki mi pomagajo s takšnimi in drugačnimi nasveti. Počasi se učim dveh novih tehnik, ena vezana na moje delo in nadgradnjo le tega, druga pa tudi dolgoletna želja še iz otroštva in to znanje bom nekoč lahko prenesla naprej na svoji punčki. Ob torkovih večerih božam roke z mehkimi prejami in se učim kvačkanja in pletenja. Če je katera ali kateri (tudi moški ste vabljeni brez skrbi) zainteresiran/a in ste iz mojega konca, naj povem, da se ob torkih od 17-19:15 v prostoru nasproti dobrovske knjižnice učimo omenjenih tehnik, v družbi prijetnih dam in najboljše učiteljice Suzana Belak Pungartnik. Za popolne začetnike/ce ali že podkovane, ki jim manjka pika na i. Suzana se individualno prilagodi katerikoli stopnji. Cena je simbolična – 5€ na obisk. Jaz uživam in kot popolna začetnica že izdelujem lahko pomladno pisano kapico. Od včerajšnjega dne ponosno kot prava profesionalka menjujem barve 

3 thoughts on “Tečaj ročnih del

  1. Anja

    Pozdravljeni,

    morda veste, ali tečaji ročnih del v trgovini Liupka še potekajo in ali je za udeležbo potrebna kakšna prijava.

    Za odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

    Anja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>