VEZENJE uvod

Mini tečaj:

VEZENJE UVODI DEL

Zapestnica iz filca

Zapestnico naredimo iz preje za vezenje, sukanca, filca in okrasnih gumbov. Za izdelavo potrebujemo še kos papirja, škarje, šivanko za vezenje in gumb za zapenjanje.

Načrt:

Načrt povečamo, natisnemo in ga izrežemo iz papirja. Povijemo ga na zapestju, da vidimo, če mera ustreza naši roki. Gumb za zapenjanje naj se prekriva z gumbnico.

Dele položimo na kos filca in jih izrežemo.

Prišijemo okrogle dele. Uporabimo prednji vbod:

Prišijemo okrasne gumbe in gumb za zapenjanje:

Po robu šivamo z obrobnim šivom. Tega uporabimo tudi pri gumbnici:

Vse začetke in konce niti skrito zadelamo med plastmi filca.

Da bi natančneje videli, kliknite na posamezno skico, pa se bo ta povečala.

—————————————————————————————————————————-

Venček cvetja

(Če ste v zadnji številki Lise moje stanovanje zasledili članek o vezenju venčka, ste videli, da je slika z načrtom premajhna) Tukaj bom objavila  upam da dovolj veliko sliko z načrtom. Natisnite jo na tiskalnik in med prostori narišite ravne črte.

Na običajnem blagu v panama vezavi boste dobili venček s premerom okoli 15 cm. Če želite večji vzorček delajte večje križce z debelejšo prejo. Preden začnete z vezenjem križcev na blagu označite natančno sredino s črnim sukancem. Tega ob koncu odstranite.

Zberite 11 barvnih prej in šivanko s konico. Potrebujete še škarjice z ostro konico.

——————————————————————————————————————————–Skice in fotografije so avtorske. Uporabite jih lahko pri sebi doma. Reproduciranje in uporaba za javne namene je dovoljena samo ob moji pisni privolitvi. Suzana Belak Pungartnik (tel.:40 990 455)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>