Vikendi ročnih del, novi datumi

TEČAJ V NARAVI : Pletenje in kvačkanje po načrtu

Predvidoma bo tečaj 22.julija ob 11h v Radovljici. Vsebina: Kvačkanje ali pletenje sadja: lubenica, limona, pomaranča (To je: Torba iz tekstilnih špagetov, podstavek za kozarce, podstavek za vročo posodo,…). Prijavite se, prosim!

Je že bilo:

 20.maja 2017 bo tečaj ročnih del na slovenski obali. Vsebina tečaja: Košarica z obešanko. Cena tečaja: 10,00€ (Hrano in prevoz plačate posebej).

- Koper , 1. april 2017…pletli smo brezrokavnik in kvačkali prevlek za pirhe

- Avber pri Sežani. Tema: Kapa . Zbirno mesto v Ljubljani na Dolgem mostu ob 8.00.

 -Tečaj v Komnu. Bili smo v Piceriji na Brdu. Kvačkali smo copate, pletli šal in kapo. 

- Pivka, Juršče.  Pletli smo nogavice na klasičen način, ali od prstov k peti. Dobite natančen načrt pletenja s fotografijami in vodenje. Začetnice bodo pletle šal oval. (Potrebujejo pletilke in volno) 

- Prvi tečaj v naravi: 4. september 2016. Kaj smo delali na Bloškem jezeru? Kvačkanje ovala in kvačkanje v ravnih vrstah. Preživele smo lep in ustvarjalni vikend ob Bloškem jezeru. V njem so se nekatere tudi kopale, vse pa smo uživale v prelepi naravi med visokimi smrekami v zavetju BORA. Med zajtrkom nas je obiskala lisička, ponoči pa ena prelepa sivo bela muca. Imeli smo tudi izvrstne sosede, ki so zakurili ogenj in se zabavali v družbi ljubkih otročičkov. Hrano smo vzeli s seboj. Čeprav smo ves čas nekaj jedle in pile, smo prišle tudi zato, da kvačkamo. 

 

In zato, da se družimo. Ko se človek odmakne od vsakdanjih problemov, jih lahko brez zavor pove drugim, se tako na novo očisti od znotraj, premisli, kako naprej in krene. Morda z večjim elanom, z drugačnimi izhodišči. Ko odkrito spregovoriš o svojem problemu naglas, vidiš, da nisi sam, da so še drugi, ki imajo podobne ali malo drugačne probleme. Različni smo, to vemo. Ne rešujemo problemov drugih, saj še svojih ne znamo, poslušamo pa jih. In to zares. Sam lahko rešiš svoj problem, ko o njem spregovoriš na glas. Slišiš se, kaj govoriš in kaj lahko v svojih mislih spremeniš, da bi našel izhod. To je to.

Ročna dela: Kvačkale smo oval po načrtu in se učile brati načrt. Branje načrta je za marsikoga trd oreh. Dokler ne uvidimo, da ni. Kvačkale smo tudi v ravnih vrstah, same šibične petlje, saj je tudi to problem. Ni lahko. A nam je uspelo. Naučile smo se res veliko.

Sem zelo zadovoljna z rezultatom znanja. Vse udeleženke so dobile odlično oceno iz kvačkanja in če bi bila še kakšna višja, bi jo tudi dobile, saj niso hotele nehati kvačkati tudi po tem ko smo tečaj že zaključile.

Ogledale smo si tudi lokalne znamenitosti.

 

 

 

2 thoughts on “Vikendi ročnih del, novi datumi

 1. Andreja Pečenko

  Pozdravljeni, zanima me kaj se bo počelo na delavnici jutri? Prijave so še možne? Pa še to – gre za Komen na krasu? :) Zaenkrat lep pozdrav! Andreja

  1. admin Post author

   Andreja, na delavnici kvačkamo copate, pletemo šal v kiti ali pletemo kapo. Lahko pa delate vi nekaj svojega, če imate posebno željo.
   Copate delamo po lažjem in težjem postopku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>