Tečaj ročnih del, kvačkanje, pletenje, ročno vezenje, krojno risanje, šivanje, otroške delavnice, tečaji risanja, računalniška grafika, robotika, obdelava lesa in papirja.

Na moji spletni strani predstavljam področja, ki jih izvajam zasebno, občasno, ne v službi.

Obdelava lesa in papirja:

(Kontakt na tel.: 040 99 04 55)

Individualni tečaji po dogovoru. Cena za dve šolski uri je od 30€ dalje.

Prispevek o kvačkanju kape, ki je na sliki zgoraj (brez cvetja): https://www.youtube.com/watch?v=kIsP2XMO-Vo

Risanje modne skice in risanje narave, pletenje, kvačkanje, ročno vezenje, krojno risanje (kroj za krilo, bluzo, hlače… to narišete po svoji meri), kreiranje, krojenje in šivanje, šivanje patchworka (delamo tudi japonski patchwork), delavnice za otroke.

Tečaj krojnega risanja

Kaj je krojno risanje? Začeli smo ga v osnovni šoli pri tehniki. Risali smo vzporednice in pravokotnice z dvema trikotnikoma, kotirali, se naučili pravokotno projekcijo in risanja v prostoru, to je izometrije. Pri matematiki smo nekaj podobnega delali pri geometriji. Nadaljevali smo v srednji šoli pri opisni geometriji, ki je prav tako kot vse prej opisano podlaga za risanje načrtov za hiše in kroje. Se pravi za arhitekte in krojače. Opisna geometrija izostri pogled v prostor. Prav tak pogled rabimo pri risanju človeškega telesa in pri načrtovanju stola ali hiše. Za vsak načrt je potrebna skica izdelka. Skica izdelka je lahko tudi modna skica. Risanje krojev, kot ga opisujem tukaj je nadgradnja opisne geometrije. Je torej malo bolj zahtevna opisna geometrija. To opisujem zato, ker nekateri ljudje še kar mislijo, da če izdelek sešiješ in spleteš sam, je to sramota. Ne vem, najbrž mislijo, da nimaš denarja in zato hodiš v capah. Vendar ni tako, razen če je izdelek narejen brez načrta in površno. Sicer pa vsi s svojimi izdelki kažemo svoje znanje. No, nekateri ne izdelujejo nič imajo pa zato oster jezik za kritiziranje. Kritikom pač še nihče ni postavil spomenika.

Najprej rišemo kroj za krilo. Izmerimo se, preračunamo mere in narišemo kroj, ki ga nato tudi kreiramo (naredimo zalikane gube, položene gube, našite žepe). Izberemo material, urežemo in sešijemo. 

 

1 thought on “Tečaj ročnih del, kvačkanje, pletenje, ročno vezenje, krojno risanje, šivanje, otroške delavnice, tečaji risanja, računalniška grafika, robotika, obdelava lesa in papirja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja