O MENI

Kontakt: Suzana Belak Pungartnik, 

Društvo ustvarjalnih Cita, Klanec 68 b, Škofljica               DŠ: 94722722

tel: 040 990455,     e mail: suzanabpu@gmail.com

Vodim tečaje ročnih del, risarske tečaje, ustvarjalne delavnice za otroke in inštrukcije za matematiko. Pišem priročnike za ustvarjanje in delam revijo Cita, ki je na mojem spletnem mestu in na Facebooku. 

Po izobrazbi sem modna oblikovalkauniverzitetna dipl. ing. tekstilne tehnologije, diplomantka  FNT, to je fakulteta za naravoslovje in tehnologijo (to pomeni, da smo na univerzi imeli več naravoslovnih predmetov, to so matematika, kemija in fizika; med njimi mi je matematika najljubša) in  učiteljica z licenco (pedagoško-andragoško izobrazbo in strokovnim izpitom za poučevanje). Zdaj delam magisterij iz Izobraževalne tehnike, prvi letnik imam že narejen. 

Dodatno izobraževanje:  Transakcijska analiza l. in ll. in Realitetna terapija po Williamu Glasserju št.1. 

Sem  učiteljica, novinarka, oblikovalka in naravoslovka. Mama dvema otrokoma in poročena ženska. 

Avtorske knjige

OTROŠKE KNJIGE in  KNJIGE ZA ODRASLE (Več o knjigah boste našli na tej spletni strani v zavihku z napisom TRGOVINA) so na voljo za nakup: Prva otroška knjiga je izšla pri Mladinski knjigi. To je priročnik za otroke z naslovom Ustvarjalne urice. Knjiga je razprodana, na voljo je v knjižnicah.

 

Društvo ustvarjalnih Cita je izdalo tri knjige:

Poučujem (termini po dogovoru):

Risanje (za sprejemne izpite na likovnih šolah)

Modna skica, risba in računalniška obdelava

Slikanje

Krojenje 

Šivanje

Pletenje

Kvačkanje

Vezenje

Poučujem matematiko, kemijo, tehnično vzgojo, naravoslovje, naravoslovje s poznavanjem blaga,  umetnostno zgodovino, oblikovanja prodajnega prostora, krojno risanje.

Cena šolske ure je 20,00€ / blok šolsko uro, oz. po dogovoru.
 
Moje delo:
 
25 let sem s svojimi idejami, skicami, izdelki, fotografijami in teksti vsak teden sodelovala z revijama Jana in Anja ( Delo Revije d.d.). Moja urednica je bila Katja Kmet,  zame najboljša vodja na tem svetu.  Hvaležna sem, ker sem bila del dobre ekipe. Zagotovo ste tudi vi zaslutili nekaj lepega, ko ste brali in gledali naše revije. Ves čas sem bila honorarna sodelavka in ne zaposlena. 
 Vsak teden sem sešila, spletla, zlepila, izrezala, narisala…nekaj novega, to fotografirala, napisala navodila za izdelavo, narisala kroj, oddala  moji urednici Katji  in naši ljubi lektorici za prebrat, oni pa v objavo, v revijo Jana. Ko je začela izhajati revija Anja, sem se ideji pridružila s svojimi prispevki. V Anji sem objavljala svoje prispevke vsakih 14 dni. Sodelovala sem še v drugih revijah podjetja DELO REVIJE D.D.: BOŽIČNA JANA, PISANE JANE (so mi bile najbolj pri srcu), VELIKONOČNA JANA, Revija STOP: Sodelovanje z Nedeljskim dnevnikom v rubriki Dom in družina: Članki o odnosih v družini, nasveti za koristno rabo prostega časa, zdrava hrana in zdrav življenjski slog, materiali okoli nas…so bile teme mojega pisanja. Modna rubrika je bila v časopisu Republika. Nekaj modnih tem sem predstavila tudi na radiu Gama. 
Na časopisu Slovenec sem spoznala prijazno Heleno Peternel Pečauer. Sodelovala sem še z drugimi revijami in časopisi: Vzajemna, Kmečki glas, Delo in dom, Atelje, Prostočasnik, Čarovnija okusa,  Božična Nova,… s prispevki o tem kaj narediš sam za to, da je življenje lepše.
Z naravoslovnimi prispevki sem sodelovala še z revijama Klub Gaia, Viva…Prispevki v reviji Lisa moje stanovanje, OK. Tudi za Unikat delam občasno, a redko. Ideje v reviji Unikat so opremljene s fotografiranimi postopki izdelave, ki jim sledijo natančni opisi. Delala sem tudi za reviji Vzajemna, Naša žena in  Vzajemnost.